Οι Φοιτητές Ενάντια Στη Χούντα:ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου  Εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου συγκεντρώνονται στο προαύλιο του Ιδρύματος και αποφασίζουν κατάληψη. Μαζί τους πλήθος κόσμου. Η Πατησίων δονείται από τα συνθήματα κατά της χούντας και οι πρώτες προκηρύξεις σκορπίζονται. Υψώνεται η σημαία της εξέγερσης , σύμβολο μιας κοινωνίας ελεύθερης , δίκαιης , ενωτικής.    Παρασκευή 16 Νοεμβρίου: Μπαίνουν σε λειτουργία οι πομποί του ραδιοφωνικού σταθμού.«ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ… ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ…. Σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων…. Όλοι εδώ στον αγώνα ενάντια στη Χούντα… Ελληνικέ λαέ, έχουμε την ανάγκη σου. Όλοι ενωμένοι. Κάτω η Χούντα».

 

Συνέντευξη από τον αγρότη

Καλημέρα σας κ. Γιάννη, θα θέλαμε να μάς δώσετε μία μίνι συνέντευξη για τη σχολική εφημερίδα, δέχεστε;

Ευχαρίστως! Ακούω τις ερωτήσεις σας.

Πείτε μας πως είναι η ζωή στο αγρόκτημα;

Η ζωή στο αγρόκτημα είναι κουραστική γιατί έχω πολλά ζώα να φροντίσω και το καθένα χρειάζεται κάτι διαφορετικό.

Τι τρώει το κάθε ζώο;

Η αγελάδα τρώει χόρτα και σανό. Η κότα τρώει καλαμπόκι που πρέπει να το φυτέψεις πρώτα. Το άλογο τρώει σανό και για λιχουδιά τρώει μήλα, έχουμε και μηλιές στο αγρόκτημα. Το γουρούνι πάλι είναι παμφάγο, τρώει τα πάντα και φυτά και κρέατα. Όσο για το πρόβατο τρώει χόρτα.

Τι χρειάζεται να κάνετε για τη φροντίδα των ζώων;

Αρχικά πρέπει να εξασφαλίσω την τροφή τους γι’ αυτό φυτεύω τα κατάλληλα φυτά ή αν τα έχω ήδη φυτέψει τα ποτίζω και μαζεύω τους καρπούς. Ύστερα ταϊζω το κάθε ζώο με το φαϊ που τρώει και φροντίζω το καθένα ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες του κι αυτά μου δίνουν διάφορα προϊόντα, όπως : στο άλογο του καθαρίζω το τρίχωμα, το πρόβατο το κουρεύω για να πάρω το μαλλί του και να φτιάξω ρούχα, από την κότα παίρνω τα αυγά της, την αγελάδα την αρμέγω για να πάρω το γάλα της.

Δύσκολη η ζωή του αγρότη αλλά ζει κοντά στη φύση. Ευχαριστούμε κ. Γιάννη που μας είπατε όλα αυτά για τη ζωή σας!

Ο υπολογιστής του σπιτιού μου

Στο σπίτι μου όταν ήμουν μικρός έβλεπα τον μπαμπά μου που δούλευε πολλές ώρες σε ένα μηχάνημα, το έλεγε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στην αρχή νόμιζα ότι ο υπολογιστής ήταν η οθόνη πάνω στο γραφείο αλλά μετά κατάλαβα ότι είναι το κουτί κάτω από το γραφείο. Μα δεν είναι μόνο αυτό. Έχει ένα πληκτρολόγιο κι ένα ποντίκι, όμως αν θέλεις μπορείς να βάλεις κι έναν εκτυπωπή ή και ηχεία.

Με έναν υπολογιστή μπορείς να παίξεις παιχνίδια, να κάνεις πράξεις πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι με το μυαλό και να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου που βρίσκονται μακρυά. Είναι εύκολο να τον χρησιμοποιήσεις, όμως οι μεγάλοι άνθρωποι δυσκολεύονται γιατί δεν γνωρίζουν την τεχνολογία.

Όταν ήμουν μικρός ο μπαμπάς μου μέσω του υπολογιστή μου μάθαινε τον ήχο των μουσικών οργάνων όπως βιολί, βιόλα, κοντραμπάσο, κόρνο, όμποε, τύμπανα και άλλα. Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο σε αυτό το μηχάνημα είναι ότι παίζω παιχνίδια και ψάχνω πληροφορίες. Α ναι, και ότι γράφω εκθέσεις στην ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου μας.