ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ : 44 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Οι φοιτητές είχανε ένα σύνθημα : ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αυτό που εννοούσαν ήταν ότι χρειάζονταν φαγητό, μόρφωση κι ελευθερία για να μπορεί ο καθένας ελεύθερα να λέει τη γνώμη του. 44 χρόνια μετά αυτή τους η πράξη μάς συγκινεί όλους και το αίτημά τους παραμένει ζωντανό.

SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-230

Μία διαφορετική ζωή για τα κατοικίδια

Κάποιοι συμμαθητές μου κι εγώ πρόσφατα επισκέφτηκαμε ένα αγρόκτημα και είδαμε πως είναι η ζωή εκεί. Εκεί τα ζώα είναι προστατευμένα κι ο αγρότης φροντίζει για την τροφή και την καθαριότητά τους. Το άλογο, το γαϊδουράκι, οι κότες, τα κουνέλια, οι αγελάδες και τα κατσικάκια δεν είναι περιορισμένα σ’ένα διαμέρισμα όπως συμβαίνει με τα κατοικίδια ζώα. Η καθημερινή τους ζωή είναι φυσιολογική, τα ζώα αυτά ζουν ομαδικά από τα πολύ παλιά χρόνια. Χαίρονται τη φύση και δίνουν στον άνθρωπο τα προϊόντα τους, το γάλα, το μαλλί, τα αυγά ή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπως τα άλογα και τα γαϊδούρια που μπορείς να τα φορτώσεις και να μεταφέρεις πράγματα.

Όταν επιστρέψαμε από την βόλτα στο αγρόκτημα είδα με άλλα μάτια το κατοικίδιο μου, τον Μπάνυ, το κουνελάκι. Αυτός ο κακομοίρης δεν ζει κοντά στη φύση αλλά περιορισμένος στο κλουβί του, τον αφήνουμε να βγει για λίγο έξω κι έπειτα πάλι μέσα. Όλη τη μέρα την περνά μοναχούλης του, παίζουμε μαζί του για λίγο κι έπειτα τον αφήνουμε. Νομίζω πως το ίδιο ισχύει για όλα τα κατοικίδια που ζουν περιορισμένα, μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον, σ’ ένα διαμέρισμα ή σ’ ένα μπαλκόνι. Φαντάζομαι πως γι’αυτά η ζωή στο αγρόκτημα φαντάζει  σαν ένα όνειρο!

Το Ποδήλατο

Το  ποδήλατο  ήρθε τα τελευταία χρόνια πρώτη φορά μου το έδωσε ο μπαμπάς μου. Τα πράγματα που το καταλαβαίνεις είναι το περίεργο σχήμα,έχει κουδούνι,θήκη για παγουρίνο,το καλάθι ή ταχύτητες. Ανεβαίνεις στο ποδήλατο και κάνεις πετάλι επίσης πρέπει πάντα να κρατάς το τιμόνι και να φοράς κράνος. Επίσης διευκολύνει  τους ανθρώπους ώστε να μετακοινούνται εύκολα. Με εντυπωσίασε πολύ γιατί είχε πολλά πράγματα και μπορείς να μετακινηθεις πιο εύκολα παρά